11. august 2023

VM-bil i feltet ved au2parts Rally Jylland

Esben Hegelund har 400 hk til raadighed i sin Hyundai i20 Coupe WRC ved au2parts Rally Jylland

Der vil være specielt en bil, som rallyfans vil have fokus på, når au2parts Rally Jylland fredag eftermiddag starter i Fårvang og et lille døgn senere slutter i Juelsminde. Det er den Hyundai i20 Coupé WRC, som Esben Hegelund/Ole R. Frederiksen, Hadsten/Skibby, starter med.

”Det er en bil, som har kørt VM-rally,” fortæller Esben Hegelund. ”Den har kørt ti VM-rallyer, og jeg har købt den af Hyundai Motorsport, efter at de havde totalrestaureret den.”

Blandt bilens tidligere chauffører er Ken Block, Dani Sordo og Sebastien Loeb. Navne, som rallyfans nikker anerkendende til. Sidstnævnte har vundet flere verdensmesterskaber i rally, men dog ikke i den Hyundai i20 Coupé WRC, Esben Hegelund sidder bag rattet af ved au2parts Rally Jylland.

Men der bliver stadig tale om en fartmaskine, som publikum langs hastighedsprøverne ved au2parts Rally Jylland fredag eftermiddag og aften i og omkring Fårvang og lørdag eftermiddag på Juelsminde-halvøen vil kunne opleve. Motoren leverer omkring 400 hk, som fordeles til de fire trækkende hjul – godt 100 hk mere end de mest effektfulde af rallyets øvrige biler.

”Teknologisk er sådan en bil det ypperste,” slår den tidligere Danmarksmester fast. ”Det er rallysportens Formel 1, men det er ikke sådan, at den render af med nogen.”

au2parts Rally Jylland skydes i gang fredag klokken 16.00 i Fårvang, hvor der i løbet af eftermiddagen og aften afvikles ti hastighedsprøver. Lørdag middag genoptages løbet på Juelsminde-halvøen, hvor rallykørerne møder udfordringer i det åbne land og i selve Juelsminde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *