Ofte stillede spørgsmål

Her på siden kan du læse de spørgsmål vi oftest bliver stillet omkring rally sporten. Hvis du ikke har fået svar på dit spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os her.

Et rally er motorløb som består i en række hastighedsprøver på lukkede områder. Rally er en del af motorsporten i Danmark.

I Danmark har vi både hastighedsprøver som mange også kender som DM rally, Rally Special og Rallyshow som kendes under rallysprint betegnelsen og begynderdisciplinen klubrally som oftest er hastighedsprøver på lukkede industriområder.

Klubrally er begynderdisciplinen i Dansk rally sport.

Her køres oftest på lukkede industriområder hvor kegler opsættes som forhindringer. Et klubrallyløb går ud på at gennemkøre hastighedsprøverne på kortest mulige tid. 

Klubrally køres som al anden rally med to personer i bilen.

Rally Special og Rallyshow er tidligere kendt som rallysprint og er en sidegren af den Danske rallysport.

De køres oftest som rundbaner på lukkede industriområder, og her deltager den Danske rally elite ofte. 

Rally Special og Rallyshow er oftest meget publikumsvenligt. 

Hvis du ønsker at købe et billede fra rallyløbene koster det 95,- pr. stk. Du kan læse mere om køb af billeder her

I Dansk rallysport har man valgt ikke at offentliggøre hastighedsprøvernes placering på forhånd grundet misbrug fra nogle deltagere om at træne på forhånd. Dette gav gener for de beboere som har tilladt at vejen spærres på dagen for motorløbet.

Oftest kan du i vores kalender finde adressen for rallycentrum, mødested og hvor du kan købe dig et rally program så du kan se hastighedsprøverne på løbsdagen. 

Hvis du ønsker at komme i gang med at køre rally kan du læse mere om at komme i gang med at køre her.

Der er rally klubber spredt udover hele landet i Danmark. Du kan finde den nærmeste rally klub på vores side om danske rally klubber her.

Rallycentrum er det officielle møde sted for rallyet. Det er oftest her du finder alle officials inden de skal ud på prøverne, servicepladsen, information om hastighedsprøverne, kan snakke med løbsledelsen og se de mange rallybiler.

Parc Fermé er et lukket område hvor rallybilerne holder. Her er det ikke tilladt at checke, skrue, servicere eller andet på bilen. Det er kun officials med særlig tilladelse der har adgang til Parc Fermé. Bilerne holder oftest i Parc Fermé når løbet er slut. 

Både TV-MidtVest, Tv2/Nord, Tv Syd, Tv2 Lorry, TV3 Max, TV3 Sport viser dansk rally i fjernsynet fra gang til gang. 

Følg med i TV guiden

Racenettv.dk har dansk rally til online streaming. De er først og bedst når det kommer til tv dækning af dansk rallysport.

På Youtube er der flere kanaler der optager ved de danske rallyløb.

Alle vores løb i kalenderen bliver opdateret med link til live resultater samt bliver det offentliggjort på Facebook så snart linket er aktivt.

De fleste live resultater kommer igennem www.rallyresult.dk