28. maj 2024

Venning Motorsport skruede tempoet op i Rally Sønderjylland

85M3514

Casper Venning og Kristian Birk Hansen fra Herlufmagle er nu på andenpladsen i Dansk Super Rally 2024

For Venning Motorsports Casper Venning og Kristian Birk Hansen fra Herlufmagle blev det en forrygende succes, da de i Au2parts Rally Sønderjylland kørte deres lille forhjulstrukne Renault Clio R3T i mål på en samlet femteplads efter fire spurtstærke 4-hjulstrukne biler, hvoraf den ene tilmed var en fabriksbygget WRC-bil.

Venning og Birk Hansen var efter det godt 255 kilometer lange rally ved Aabenraa blot 38,9 sekunder efter løbets nummer fire, den flerdobbelte DM-vinder Ib Kragh, Juelsminde, i en Hyundai i20N Rally2, og 3:425 min. efter rallyets vinder, den ligeledes flerdobbelt DM-vinder Kenneth Madsen  Ruds Vedby sammen med Mette Felthaus, Horsens, i en Citroën C3 Rally2.
Undervejs blev der kørt 98,4 kilometer hastighedsprøver på bl.a. to teknisk meget krævende strækninger ved Genner og i Årup Skov – prøver som krævede maksimal opmærksomhed og hårfin præcision.
– Men det gik fint for os. Bilen fungerede perfekt og bortset fra et par skæve noter kørte det for os, som det skulle fra start til mål. Der var lovet regn, hvilket kunne have gjort det endnu mere udfordrende at forcere de smalle veje med masser af skarpe sving og bakketoppe, men vejret var heldigvis med os hele dagen i et meget vellykket rally, konstaterede Casper Venning ved mål i det sønderjyske rallys centrum hos EUC Syd i Aabenraa. 

Det sjællandske teams generelle femteplads resulterede ikke blot i en placering som feltets hurtigste 2-hjulstrukne bil, men banede også vej for en avancering i DIF-mesterskabet Dansk Super Rally 2024. Efter to af i alt seks tællende runder, er Casper Venning og Kristian Birk Hansen nu på en samlet andenplads med 107 point efter det førende hold, Kenneth Madsen og Mette Felthaus med 119 point og foran det sønderjyske hold Kim og Emilie Boisen fra Broager i BMW M3 med 101 point. Samtidig fører Venning og Birk Hansen også i DASU-mesterskabets RC4-klasse.
Så Venning Motorsport var lutter smil og glade ansigter, da teamet pakkede sammen efter en vellykket indsats i det sønderjyske fartshow.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *