2. februar 2024

Tv-aftale på plads for Dansk Super Rally

juelsminde-sprint

Det er nu et faktum, at der også i 2024 vil blive vist udsendelser fra løbene i Dansk Super Rally. Ikke nok med det, der vil også for første gang blive sendt live fra hastighedsprøverne i de danske løb. Det er resultatet af den treårige aftale, som en arbejdsgruppe af aktive rallykørere har indgået med produktionsselskabet Nowtek ApS.

”Vi har arbejdet med projektet hen over vinteren, hvor vi undersøgte flere forskellige muligheder, inden vi januar kunne præsentere vores planer, først for de arrangerende klubber i Dansk Super Rally, og så for de aktive licensindehavere,” fortæller Jeannette Kvick. Sammen med Verner Boiskov, Hans Erik Madsen og Ib Kragh indgår hun i den arbejdsgruppe, som kvartetten har taget initiativ til.

Nowtek ApS blev etableret i 2016, og virksomheden har gennem årene produceret mange forskellige typer udsendelser, og man har bl.a. lavet produktioner for Basketball Danmark, Dansk Boldspil Union og Volleyball Danmark. 

”Det er meningen, at der skal produceres en række redigerede programmer om hver afdeling af Dansk Super Rally til visning på nationale og regionale tv-stationer,” fortæller Jeannette Kvick. ”Klubberne og kørerne skal i fællesskab lave en drejebog, så der i de enkelte programmer ikke kun kommer fokus på kørerne, men også den arrangerende klub. Derudover er det planen, at én hastighedsprøve i hvert rally bliver sendt live. Med inspiration fra WRC og ERC live trækker vi live-tv til dansk rally, hvor seerne får action på første række og de umiddelbare følelser og reaktioner fra kørerne via onboard-optagelser og dækning via kameraer på prøven og droner, hvor dette er muligt.”

Finansieringen af tv-aftalen kommer til at ske via tre parter; de arrangerende klubber, de deltagende rallykørere samt eksterne samarbejdspartnere, som arbejdsgruppen står i spidsen for at finde. Arbejdsgruppen har udarbejdet forskellige pakker til de forskellige parter

”Jeg bakker op om aftalen,” siger rallykører Jens Møibæk. ”Det gør jeg af forskellige årsager, heriblandt i respekt for det arbejde, som Jeannette og Ib har gjort. De har lagt op til et setup fra dengang, DM-serien havde en promotor, hvor tingene var standardiseret. Det kan jeg rigtig godt lide, men også at vi får bredden af sporten med. Deltageren, som skal køre sit første DM-løb, skal da også have noget tv-tid. Det er nyt for Nowtek at producere rally, men det gør ikke noget, at vi fornyr os en gang imellem. Styregruppen har gjort det ordentlig. Lad os få noget fedt fjernsyn.”

”Jeg tror, at det er sundt at prøve noget nyt,” siger den flerdobbelte Danmarksmester Kenneth Madsen. ”Det er et selskab, som ikke har lavet rally før, men det skal de nok kunne klare. Det er rigtig sundt med noget nogle nye øjne. Jeg oplever, at vi som rallykørere bliver opfattet som kunder i Nowteks butik, og at der dermed bliver lyttet til os.”

Vejen og Omegns Motorklub er en af de klubber, som skal arrangere løb til Dansk Super Rally i år. I slutningen af maj står man bag Rally Sønderjylland.

”I klubbens bestyrelse var vi på forhånd enige om, at vi ville bakke op med købet af den næststørste klubpakke, men da andre klubber var klar til at købe den største klubpakke, tog vi en hurtig beslutning og var også med,” siger Timmy Larsen fra Vejen og Omegns Motorklub. ”Vi vil gerne have rallysporten spredt ud, og at vi kunne få nogle minutter i programmet, som klubben kan råde over, vil være ret godt. Vi kan f.eks. få fokus på klubbens deltagere og dem, som bakker os op.”

Nowtek ApS kommer til at stå for kontakten til TV3 og TV2-regionerne, hvor programmerne efter planen skal vises. Selve tv-aftalen vil blive styret af en forening, som vil blive stiftet pr. 1. marts. ”Aftalen med Nowtek går over tre år, men vi har lagt ind i planen, at styregruppen – som har kontakten til kørere og klubber – efter hvert løb vil have en evaluering med Nowtek omkring udsendelserne, så de hele tiden optimeres,” forklarer Jeannette Kvick. ”Selv om der selvfølgelig i starten kan opstå smuttere, har alle involverede ja-hatten på.”

Nærmere informationer omkring tv-aftalen kan fås ved henvendelse til arbejdsgruppens medlemmer:

Jeannette Kvick – 53 64 61 83.

Ib Kragh – 20 14 50 09.

Verner Boiskov – 29 60 94 10.

Hans Erik Madsen – 23 34 67 27.

En reaktion

  1. Jeg synes det var på tide, at der bliver arbejdet mere proffesionelt med Dansk rally, og det er en nødvendighed at der bliver lavet rigtig TV, for at folkesporten som rally er bliver bredt mere ud, godt gået.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *