3. juli 2024

Teknisk krævende hastighedsprøver venter for Glad Sports duo

Jacob Madsen og Line Nedergaard skifter Korsikas stoevede grusveje

Jacob Madsen/Line Nedergaard stiller i weekenden til start i Rallye Aveyron.

Jacob Madsen/Line Nedergaard (Ruds Vedby/Viborg) fortsætter i weekenden deres franske eventyr. Efter skuffelsen i den seneste afdeling af den franske Stellantis Cup på grusvejene på Korsika er det i den sydlige del af hovedlandet, at de deltager i RAllye Aveyron – fjerde afdeling af mesterskabet.

”Det er rart at være tilbage i Frankrig,” siger Line Nedergaard. ”Det virker som en evighed, siden vi sidst kørte. Der fik vi til sidst grusvejene ind under huden, men nu gælder det så asfaltveje. Det er jo det, vi kender, og det er også med til at give en vis ro i bilen.”

Tirsdag aften fik makkerparret udleveret materiale forud for notekørslen onsdag og torsdag. Men de har forberedt sig hjemmefra ved at gennemse videooptagelser af hastighedsprøverne.

”Prøverne ser teknisk meget krævende ud med smalle veje, der snor sig. Sidste gang var det hastighedsprøver med meget lange sving og brede veje,” siger Line Nedergaard, mens Jacob Madsen tilføjer: ”I sådanne sving skulle man virkelig stole på, at bilen blev hængende. Her bliver det helt anderledes. Dels er det smalt, dels er der ofte en klippe eller en mur, hvorefter det bare går stejlt ned. Men det bliver også et løb, hvor der er masser af højdemeter på hastighedsprøverne, så det skal nok blive udfordrende.”

Rallycentrum er i Rodez, som ligger i 600 meters højde mere end 100 km fra Middelhavet, hvor temperaturen traditionelt er lavere.

”Da vi ankom, var der lidt mere end 20 grader, og det var let overskyet, men én af mekanikerne fra de andre teams, som Jacob har kontakt med, har fortalt os, at vejret her pludselig kan skifte. Vi håber ikke, at det kommer til at ske, for det vil være trælst at blive fanget med de forkerte dæk på Peugeoten,” siger Line Nedergaard.

Rallye Aveyron har en samlet længde på 210 km, der er fordelt på 15 hastighedsprøver. De otte første køres fredag, mens de syv sidste afvikles lørdag.

”Der bliver knald på i igen,” siger Jacob Madsen. ”Flere af de andre teams har været ude at teste, og vores eneste ulempe er, at vi ikke har kørt siden grusløbet på Korsika. Vi må bare gå til den og se, hvad det kan række til. Vi håber på, at vi kan blande os i toppen.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *