12. juni 2024

Sort dag for guldvinderen

DSC 0301

Sønderjyden Anders Kirkeby Hansen fra Haderslev, som i sin Ford Fiesta har vundet guld i RN1-klassen i de seneste tre sæsoner, og i den seneste runde af Dansk Super Rally sammen med Kasper Pinholt fra Vejle vandt endnu en klassesejr, var blandt 26 startende biler i det vestjyske Landbobanken Rallysprint, men endte med noget, som lignede et motorhavari.

Der skulle køres tre heat på en udfordrende og regnvåd bane i og ved Sdr. Vium, men for Kirkeby Hansen og Pinholt blev rallysprintet en skuffelse, da de efter dagens to første heat måtte trække ind til siden med en strejkende motor.

Forinden havde de i KR2-klassen haft et tæt opgør med Christian Cavazzi, Herning, i Honda Civic, Thor Storm, Haarby, i Toyota Corolla, og Andreas B. Sørensen, Hobro, i Opel Corsa.
Med sekundære placeringer i dagens indledende heat skulle der speedes op for at få balance i opgøret, men så mistede Kirkeby Hansens Ford Fiesta pludselig pusten. Dermed var løbet kørt for Team AH Motorsport.

– En sprængt drivrem lavede ravage i motorrummet, så motoren ikke kunne dreje rundt. Trods servicefolkenes ihærdige indsats lykkedes ikke at få gang i motoren igen. Nu skal vi have pillet topstykket af for at finde ud af, hvad der er sket og hvor alvorligt det er, forklarede Anders Kirkeby Hansen efterfølgende.

I forvejen var han og Kasper Pinholt stækket af en gearkasse, som heller ikke var på toppen, så det blev en dag op ad bakke for holdet.
Der bliver ikke plads til et kvalificeret forsvar for sidste års mesterskab eftersom holdet ikke var til start i den første runde af Dansk Super Rally 2024 og heller ikke har fundet økonomi til en fuld DSR-sæson, men var indstillet på kun at køre Rally Sønderjylland og en enkelt af efterårets turneringsrunder.
– Vi kørte ikke i sæsonstarten i Rally Yding, fordi der kom en uventet udgift til at defekt fyr, så vi deltog i stedet som officials. Om det bliver muligt for os at fortsætte som planlagt afhænger af, hvad der er sket med motoren. Det ved vi, når vi har fået pillet topstykket af, tilføjede han.

En meget ærgerlig situation for teamet, som ellers er godt og stærkt kørende i dets Ford Fiesta. Mulighederne fremover afhænger til dels nu af, om det lykkes at finde den fornødne sponsorstøtte til en fortsættelse.

Anders Kirkeby Hansen havde tidligere i år fokus på Nordic Rally Championship med fire runder i Danmark, Norge, Sverige og Finland, men droppede på grund af teamets økonomiske situation tanken om at deltage i dén turnering til fordel for en reduceret indsats i dansk rally.

Med motorhavariet i Sdr. Vium tegner fremtiden nu endnu mere mørk for AH Motorsports Anders Kirkeby Hansen og Kasper Pinholt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *