29. juni 2022

TALK TO ME – CODRIVER (Goose)

dm3

Pressemeddelelse og foto af Allan POST

Man fornemmede det straks, da man passerede hoved vagten på flyvestationen i Ålborg, det her var anderledes og ganske fedt, på militært område, og i det flotteste vejr, hvor motorklubben MNJ (Motorsport Nordjylland) var primos motor bag DM3, Au2parts Rally Himmerland, og på dagen DM i Rally Show.

Grunden til DM i Rally Show var i forbindelse med DM Ugen i Ålborg, hvor 28 idrætsforbund og 50 sportsgrene kæmpede om de mange DM-titler i hver deres disciplin og sportsgren, og her skulle der i rallyregi køres to prøver på flyvestationen. Begge prøver skulle køres 3 gange, og heraf resultatet i de respektive klasser.

FANTASTISKE OMGIVELSER OG FANTASTISK VEJR var konditionerne til denne tredje afdeling af DM, der SKULLE have været kørt 4 forskellige prøver syd for Ålborg, men det var komprimeret til kun 2 som hver skulle køres to gange, DM-ugen i Ålborg og Hærvejsløbet i cykelløb var med medvirkende faktorer hertil, det var synd set sportsligt.

SOM SAGT, varmen var intens hele dagen, og om fredagen blev der kørt noter og lavet det formelle mht. papirer arbejde og teknisk kontrol af rallybiler.

Tidlig lørdag morgen startede rallyet så, med de 2 prøver syd for Ålborg, som hver skulle køres 2 gange, en lang transport etape, men rally er ikke baneløb, og hvert løb har deres eget liv og historie.

IGEN, var det Kenneth Madsen/Mette Felthaus i Peugeot 208 T16 R5 som løb med den generelle sejr i rallyet, med 7 prøvesejre af 10 mulige, vandt de for tredje gang i træk et DM løb, og med en sejrsmargen på 25 sekunder viste de igen et stort format og eneste skønhedsplet for dem selv var nok, at de manglede 2 sekunder i at vinde Rally Showet også. Men tre DM sejre på stribe har givet en solid føring i mesterskabet i klassen, og de fører Dansk Super Rally generelt også, så en godkendt indsats og udbytte heraf i Ålborg for Glad Sport mandskabet.

VINDERE af Rally Showet og 2’ere generelt i rallyet blev Ib Kragh og Ditte Kammersgaard i deres spritnye Hyundai i20n Rally2 bil. Og Ib var både glad, stolt og træt ved målrampen, bilen er kommet i sidste time, og lyset på værkstedet er slukket på de sene timer mange aftener op til løbet. Bilen kører godt, og trækker fint fra nul til cirka de 100 km/t, men der mangler noget rå power længere oppe i de høje gear, og det skal der lige kigges på efter løbet. Men vindere af Rally Showet er også en DM-titel, og Ib var glad for både titlen og at han stadig er skarp og hurtig på hastighedsprøverne.

De samlede 3’ere i både løbet og i Rally Showet blev Marco Gersager/Carina Møller, ligeledes i en spritny bil, en Skoda Fabia Rally2 bil, og de manglede på dagen lige den sidste speed, men det var kun 5 sekunder op til andenpladsen, så det er tæt i toppen, og jeg er sikker på at dette team er endnu hurtigere til det næste DM løb.

DM Klasse RC4, her vandt knægten bare igen, Jacob Madsen sammen med Line Nedergaard i Peugeot 208 Rally4, kørte sejren i hus fra start til slut, og kun lige et kodak moment på den ene prøve på flyvestationen gav Jacob forhøjet puls. De vandt også DM i Rally Show, og fører klassen suverænt i DM, og er samlede 2’ere i Dansk Super Rally, jamen hvad skal man sige, den dreng er bare lavet af noget specielt, speed, coolness og stabilitet, han besidder hele pakken.

På andenpladsen i rallyet i samme klasse kom Oliver Saust/Peter Holm Rasmussen i Opel Corsa Rally4, og de leverede igen en helhjertet indsats, også dette mandskab havde en tæt på exit oplevelse på den berygtede prøve på flyvestationen, men cool Talk to me Goose aka Peter Holm og hans chauffør Maverick var spektakulære og overlevede det ekstreme jump som ødelagde baghjuls opsætningen på bilen. De kørte så de sidste to prøver med low speed, i forhold til deres vanlige niveau.

DM Klasse 5 National, her vandt evigt unge Steen Andersen og Henrik Dernoff i deres Mitsubishi, de vandt også Rally Showet, og ingen i klassen når deres topniveau hen over et helt løb, Steen er bare hurtig som altid.

Stadig mesterskabsførende og 2’ere i dagens løb er Nicki Aagaard Johansen/Mie Aagaard Johansen i Mitsubishi, og hatten af for deres niveau og stabilitet i dette løbs år, Nicki har virkelig udviklet sig som chauffør, og de går på sommerpause med en fortjent føring i klassen.

DM Klasse 4 National, sejr på dagen og vindere af DM i Rally Show, den tredje klassesejr af tre mulige i dette rally år, evigt unge John Frederiksen (Lodsen), og Brian ’Lille’ Larsen satte de unge til vægt og vandt endnu engang, i deres hurtige BMW har de deres bedste år længe, og John er evig glad og stolt over dette. Sidst John vandt en DM-guldmedalje i rally regi var i 1987 i en Ford Sierra Cosworth, det er 35 år siden, nu er han 68 år, det er dæleme sejt stadig at kunne levere varen og speeden.

DM Klasse RC5, igen viste Thomas Andersen og Preben L Jensen i deres spritnye Renault Clio Rally5 klassens højeste niveau, og sejrede i begge discipliner, DM og i Rally Showet. Også dette mandskab havde en nær ved udgået oplevelse på den berygtede Speciel Stage på flyvestationen, og deres sejr gør at de samlet set er 7’er generelt i Dansk Super Rally, og fører klassen og fik sejren på løbets Powers stage.

Lasse Karlshøj/Isabell K Jørgensen i Opel Adam Cup bil imponerede igen, og fik deres første prøvesejr i klassen i dette rally. Samlet set kørte de andenpladsen i hus, både i rallyet og til Rally Showet, og var kun 0,8 sekund fra at vinde power stagen. Velforberedte, analytiske og talentfulde, Lasse’s resultater opnås ved hjælp af et stort talent, men de andre nævnte ting spiller også en stor rolle, og en fysisk god form og et fokus og en evne til koncentration på højeste niveau.

Klassen hvor de nye unge talenter skaber grobund er National 1 klassen, og her sejrede Anders Kirkeby Hansen/Nicolai Aamann i Ford Fiesta, og de viste igen speeden og stabiliteten, og sejren kommer i form af god forberedelse og Anders’s evner bag rattet.

Ikke langt efter dem kom Jacob Egholm/Anders Fredriksen i Opel Adam, de er stadig mesterskabs førende, og var denne gang ikke langt efter det vindende mandskab.

Ulrik Pedersen/Dorte Rosenberg sejrede flot i Klassen National 2, både i DM-regi og i Rally Showet, de kæmpede løbet igennem med varme problemer, men deres dygtige service crew holdt dem inde i ’varmen’ på dagen, og så kunne de løfte armene over hovedet, en sejr grundlagt af Ulriks evner bag rattet og teamwork så det basker. Men der var kun 2,6 sekunder ned til de samlede 2’ere i DM løbet, Søren Bøgeskov og Jens Bro Fisker i Volvo bed fra sig, og kampen var intens til det sidste, rally når rally er fedest!

I Klasse 8 sejrede Ronnie Jensen sammen med hans far Vagn Åge Jensen, som havde debut i codriversædet i DM-regi som 70 årig, de vandt hele lortet, både DM løbet og Rally Showet, stærk indsats af familie konstellationen, det skal dog lige nævens at Vagn Åge selv har kørt og er stærk impliceret i sporten.

DM Klasse 3, her sejrede Claus Lanther/Mogens Gotlob i Suzuki Swift, på afstand lyder den maskine i bilen som en rå BMW M3, og farten gav igen værdifulde DM point på kontoen for det sympatiske rallymakkerpar.

I Klasse 9 National sejrede Kurt Mejer/Steen Bøgelund i Volvo 242 Turbo, og Kurt er over de 70 år, og leverer stadig varen og farten, det er altså sejt, dyb respekt herfra.

Hurtige Erik Borel og Kevin Rydal tog sejren i Klasse 7 National, og fik også et DM i Rally Showet, så flot en Opel Kadett GSI 16v, lyden fra motor og gearkassen er himmelsk, og sejren så velfortjent.

TOP GUN OMGIVELSER til DM på flyvestationen, et anderledes DM løb, hvor vejret og stemningen sejrede på dagen, og hvor rallysporten havde et flot udstillingsvindue, det hele made by MNJ, og tak for det, der er lagt mange timer i sådan et arrangement, TAK!

/Allan POST

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *