10. juni 2022

Rally-ægtepar med sekund-skarphed

rally-aegtepar

Pressemeddelelse indsendt af Åge Keseler Kirketerp

Lørdag d. 25. juni 2022 bliver der for første gang kørt om DM-titlen i rally show. Med Au2parts DM Rally Show Aalborg kan Motorsport Nordjylland (MNJ) præsentere det absolut stærkeste show-startfelt i Danmark nogensinde.

DM-rallyfeltet vil gerne køre rally shows, oplyser løbsleder Bjarne Sørensen. – Men med dyrt konkurrence-materiel er rallyteams’ene nødsaget til at foretage en benhård prioritering af sæson-deltagelsen. Derfor har TOP 25 traditionelt kun været delvist repræsenteret på startlisterne, men der altså anderledes om eftermiddagen ved DM-arrangementet på Flyvestation Aalborg, som afvikles som en del af DM Ugen.
Der er adskillige hurtige rallyteams uden for DM-rallyserien, som kører på et lavere årligt konkurrencebudget. Disse mandskaber er også en del af Au2parts DM Rally Show Aalborg. Her præsenterer MNJ et stærkt deltager-kort i rally-ægteparret Niels og Inger Bjerre, som har premiere på hjemmebane med deres turbodrevne Peugeot 208 GTI.

Jeg startede egentlig ud i DM-rallyserien som co-driver for min søn Martin, oplyser himmerlændingen Niels Bjerre. – Vi debuterede i en Toyota Corolla GT Coupé, fortsatte i en Renault Clio RS og til sidst deltog vi med en Peugeot 206 RC. Vi kørte vores sidste rally sammen i 2014.

Jeg har altid været med ude til DM-rallyene som catering-kone, supplerer Inger Bjerre. – Det blev derfor lidt tamt derhjemme med rally-diskussionerne ved middagsbordet. Jeg foreslog derfor Niels, at jeg overtog co-driversædet så småt med ham som chauffør. Det har virkelig været en spændende rejse at blive oplært i rallysportems mange facetter.
Rally-egteparrets force er, at de er 100 pct. på, når snublekysen kommer ned over hovedet og startflaget løftes. Rallybilen har været yderst stabil.

Vi er kun udgået med Peugeot 306 GTI’eren en enkelt gang, forklarer Niels Bjerre. – Til rallybrug er der i forhjulstrukne biler indbygget et såkaldt spær. Ellers vil starterne gå op i dækrøg, fordi kræfterne ledes ud til det mindst belastede hjul. Ved et rallyløb i Hjørring sagde spærret farvel og tak, og vi havnede i en sanddynge!

Det kniber efterhånden at finde de vitale reservedele, konstaterer Inger Bjerre. – Samtidig kunne det være sjovt med lidt flere hestekræfter under motorhjelmen. Vi har smugtrænet med Peugeot 208 GTI’eren ved et rally show, og præstationen er absolut godkendt med en klasse-toer.
Med DM-rallyfeltet fuldt repræsenteret bliver startlisten også åben for alle rallyteams, som er certificeret med sikkerhedsbur. Startlisten for DM i Rally Show 2022 vil derfor ramme ca. 90 deltagere.

MOTORSPORT NORDJYLLAND
Åge Keseler Kirketerp,
Forsythiavej 15, 9500 Hobro.
Tlf.: 53 38 68 32.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *