16. august 2022

Ib Kragh: ”Jeg er stolt”

Ib KraghJeg er stolt

Ib Kragh fik lørdag en fødselsdag, som er ganske få rallykørere forundt. Han vandt EC Sikring Juelsminde Sprint, som han selv havde været initiativtager til og medarrangører af.

”Jeg er stolt over, at der kom så mange til byen – deltagere og tilskuere – og at jeg på den måde kan gøre noget for sin hjemby,” siger Ib Kragh.

”Der er mange, som har hjulpet til. Hvad enten det er mine mekanikere, som har gjort min rallybil klar og hjalp med opsætningen af prøven, frivillige fra landets motorsportsklubber eller Juelsmindes borgere. De er altid hjælpsomme, når jeg får en skør idé. Det er alle i byen. Så mangler man en kabeltromle, så en gaffeltruck. Ringer man til dem, er de klar til at hjælpe. Det er det dejlige ved Juelsminde.”

Ib Kragh har længe haft en dobbeltrolle. Han var dels medarrangør, dels deltager i EC Sikring Juelsminde Sprint. Men lørdag morgen lagde han mobiltelefonen til side.

”Jeg skulle koncentrere mig om min deltagelse, og så måtte andre klare de praktiske ting omkring løbet – og det kunne de heldigvis,” siger Ib Kragh. Ved førermødet lørdag morgen på Juelsminde Storstrand blev han dog gjort opmærksom på, at han nu var blevet 58 år.

”Det rørte mig, da de 80 deltagende hold sang fødselsdagssang. Mine børn synger for mig hvert år, men det havde jeg ikke regnet med. Det var en speciel dag for mig.”

Med Ditte Kammersgaard i navigatørsædet tog Ib Kragh den samlede sejr i EC Sikring Juelsminde Sprint. Selv om han tidligere har været medarrangør af DM-rallyer, hvor hastighedsprøver i Juelsminde indgik i programmet, bød løbet alligevel på udfordringer for Ib Kragh, der i godt 30 år har boet i byen.

”Det var dejligt med fire heatsejre, men man skal virkelig eksplodere, når man starter, for man skal knokle lidt mere for sejren til sådan et sprint,” siger Ib Kragh, som efter fire heat endte som samlet vinder med 20 sekunders forspring.

”Vi skulle efter planen have kørt et femte heat og en finale, men dem var vi desværre nødt til at aflyse, fordi tidsfristen udløb. Det var ærligt. For de godt 80 deltagere og tusindvis af tilskuere, som var kommet til Juelsminde.”

Selv om det ikke blev til nogen finale i EC Sikring Juelsminde Sprint, har Ib Kragh kun fået positive tilbagemeldinger.

”Vores hovedsponsor EC Sikring er klar til en ny udgave. En af byens restauratører mener, at der aldrig før har været så mange mennesker i byen. Deltagerne har ringet og skrevet, og de er alle glade. De er ærgerlige over, at vi måtte stoppe før tid, men roser omgivelserne og kalder Juelsminde Storstrand for Danmarks bedste serviceplads,” siger Ib Kragh.

”Jeg håber, at vi kan gentage løbet til næste år. Og vi er så småt begyndt at udforme en liste med forbedringspunkter. Gentager vi løbet i 2023, skal vi altså gennemføre vores præsentationskørsel med de historiske køretøjer. Nu havde jeg ellers fået instrueret min datter og svigersøn om, hvordan man starter og kører en NSU 1000 og en Fiat 500…”

Pressemeddelelse indsendt af IK Motorsport

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *