23. juni 2022

Ib Kragh: ”Endelig har jeg fået min egen rallybil”

Hele teamet var samlet omkring den nye Hyundai i20n

Pressemeddelelse af Ib Kragh, www.ikrally.dk

Torsdag eftermiddag kunne Ib Kragh og Ditte Kammersgaard i Gubsø Garages flotte omgivelser trække dækkenet af den splinternye Hyundai i20N Rally2, som de i weekenden skal bruge ved Au2Parts Rally Himmerland med base i Aalborg – tredje afdeling af Dansk Super Rally.

”Jeg må indrømme, at jeg aldrig før har ventet så længe på at få fingre i en rallybil,” siger Ib Kragh. ”Og jeg har trods alt haft mange i min 40-årige karriere i rallysporten!”

”Men det har været en lang rejse at nå hertil, og jeg vil gerne takke alle, som har været med til at gøre det muligt, at jeg lørdag kører DM-rally i en helt ny Hyundai. Dels alle mine sponsorer, dels hele mit bagland, som har arbejdet for at gøre dette muligt. Specielt vil jeg gerne takke Finn Thomsen, der med sin militære præcision har ydet en stor indsats i hele dialogen med Hyundai Motorsport i Tyskland.”

Sidste efterår satte Ib Kragh sin Skoda Fabia Evo Rally2 til salg. For at få en føling med markedet. 16 købere var interesserede, så den blev hurtigt solgt, men nu opstod den næste udfordring. Det var svært at få fingre i en ny bil. To lejebiler – en ældre Mitsubishi Lancer Evo IV og en italienskejet Hyundai i20N Rally2 – måtte i brug, inden den splinternye Hyundai i20N Rally2 kunne hentes i Alzenau ved Frankfurt.

Afhentningen skete for syv dage siden.

”Vi har virkelig været presset tidsmæssigt, for selv om man afhenter en helt ny bil hos Hyundais motorsportsafdeling, er der stadig meget arbejde at gøre,” fortæller Ib Kragh. ”Der er utroligt mange ting, som skal tilpasses, og mit dygtige mekanikerteam har virkelig knoklet med at få den gjort klar under karrosseriet, mens min faste dekoratør har sørget for friske farver og stafferinger på selve karrosseriet.”

Udover at være rallykører er Ib Kragh også indehaver af to autoværksteder. Et i Horsens og et i Juelsminde. Og så er han far.

”Det har været en travl uge. Professionelt og privat. Min datter Sofie blev student fra Learnmark Gymnasium i mandags, og det var skønt at fejre hende, men også at vide, at mit mekanikerteam knoklede videre med rallybilen,” siger han.

Lørdag gælder det så Au2Parts Rally Himmerland, som er tredje afdeling af Dansk Super Rally.

”Ud fra de erfaringer, vi har høstet med den lejede bil, jeg kørte med i de to første DM-løb, har vi fundet et grund-setup, som vi starter løbet med,” siger Ib Kragh. ”Jeg glæder mig virkelig til at køre i min egen bil, og selv om den både er ny og ukendt for mig, vil jeg ikke ligge med røven i vandskorpen. Kenneth Madsen og Marco Gersager er stærkt kørende for tiden, men de skal ikke føle sig for sikre.”

Ib Kragh

IK Motorsport
Juelsgade 24
7130 Juelsminde
20 14 50 09

Følg Ib Kragh på Facebook her eller deres hjemmeside her.

Den nye rallybil blev torsdag præsenteret hos Gubsø Garage

Den nye rallybil blev torsdag præsenteret hos Gubsø Garage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *