26. juni 2023

Nielsen og Brodersen kan kalde sig Danmarksmestre i rallysprint 2023, og forsvarede deres 1. plads i kampen om Danmarksmesterskabet i rally i klasse 3

Frank Nielsen og Per Brodersen er her paa vej mod sejren i klasse 3 i tredje afdeling om Danmarksmesterskabet i rally 2023

I forbindelse med DM-ugen i Aalborg deltog Frank Nielsen og Per Brodersen i Danmarksmesterskabet i rallysprint, samt i 3. afdeling om Danmarksmesterskabet i både rally, da Motor Sport Nordjylland afviklede begge arrangementer lørdag den 24. juni.

Forud for Rally Aalborg var teamet, efter to kørte afdelinger, førende i Danmarksmesterskabet i rally i klasse 3. Placeringen i mesterskabet blev forsvaret på bedste vis, så Nielsen og Brodersen kunne køre hjem med en første plads, og en føring i mesterskabet i DM3-klassen.

Rally Aalborg var et godt og udfordrende rally, med meget vanskelige passager på grusvejene i det militære område ved Hvorup Kaserne, og de hurtige hastighedsprøver på den militære del af Flyvestation Aalborg. Høj sol hele dagen, og temperaturer der nærmede sig 30 grader, var udfordrende for kørerne, da temperaturen i bilerne bliver meget højere under kørslen på hastighedsprøverne.

Parallelt med Rally Aalborg blev der kørt om Danmarksmesterskabet i rallysprint. Også her kørte Nielsen og Brodersen sig til en topplacering i klasse 3. De kunne køre hjem med årets første mesterskab og pokaler til praleskabet.

Frank Nielsens rød-hvide Citroën C2R2 MAX er efterhånden 15 år gammel. Den er opbygget til rally fra ny, og har aldrig været brugt til andet. Med de to erfarne herrer i sæderne, viser den sig stadig konkurrencedygtig, når det går løs på hastighedsprøverne. Et fast sammentømret hold af mekanikere holder bilen kørende både før, under og efter løbene, så den altid er klar til kamp.

Flere af teamets mekanikere har fulgt og serviceret bilen igennem en lang årrække. Deres viden om netop denne bils opbygning er guld værd for teamet, de kender hver en møtriks særheder, og ven nøjagtigt hvad der skal gøres, hvis der opstår problemer under løbene.

Danmarksmesterskabet i rally køres i 2023 over fem afdelinger, hvoraf der nu mangler afvikling af de sidste to, som køres i henholdsvis Rally Jylland den 11. og 12. august i Kjellerup og Juelsminde, samt finaleløbet den 29. og 30. september med udgangspunkt fra Stoholm vest for Viborg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *