25. juli 2022

KOMO Rallysprint 2022 var vådt og godt.

gammelrand blev en vaad succes

Den 23. juli blev det 35. KOMO Rallysprint afholdt i Gammelrand grusgrav. Hele ugen op til løbet viste den danske sommer sig fra sin bedste side med massere sol og varmegrader, men på dagen for det traditionsrige rallysprint blev solen skiftet ud med grå skyer og massere af regnvejr.

De våde veje på rundbanen stod dog ikke i vejen for at rallysprintet blev afviklet med stor succes. Massere af tilskuere havde trodset det halv-kedelige vejr og mødte op i grusgraven hvor de fik de action af høj kaliber i de fem heats der blev afviklet.  

Ved middagstid startede tidtagningen på en enkelt omgang inden det første heat skulle køres klokken 12.30. Her blev startrækkefølgen fastlagt og hurtigste mandskab fik lov at starte sidst.

Simon Vallentin og Kenneth Madsen gav et par show-omgange med Henrik Møller Nielsen og Birgitte Klintskov Jerkel fra DASU inden det første heat kunne afvikles klokken 12.30 og 15minutter efter 1. heat blev 2. heat kørt.

I pausen var der drift-show opvisning for publikum med to specialister i pro drifting – Daniel Andreasen og Andreas Anker begge i specialbyggede biler med over 500 hestekræfter.

Efter pausen blev 3. og 4. heat afviklet inden røverheatet for dagens 5. hurtigste mandskaber skulle køres. Til røverheatet blev det Simon Vallentin, Kenneth Madsen, Jan Petersen, Jacob Madsen og Kenneth Kolbe der skulle dyste om sejren.

Dagens hurtigste mandskab

Simon Vallentin og Peter Egholm blev dagens hurtigste mandskab i både det generelle resultat samt røverheatet. Simon og Peter havde i dagens anledning lejet en Hyundai I20 N R5 fra Belgien, magen til den han har bestilt fabriksny til 2023-sæsonen.

På andenpladsen kom Kenneth Madsen og Mette Felthaus fra Team Glad Sport i deres Peugeot 208 R5, efterfulgt af Jan Petersen og Jeannette Kvick på tredjepladsen.

Af rally4 bilerne var det Jacob Madsen der havde besøg af gæste co-driver Arly Larsen der var hurtigste i deres Peugeot 208, og på 2. samt 3. pladsen var det kun et halvt sekund der adskilte Casper og Kenneth i hver deres Ford Fiesta.

Rasmus Nielsen og Emil Nielsen leverede igen topresultat i deres BMW Compact M3 som klassevindere og 8. generelt og det var også opskriften for Andreas Kroman og Mathias Hansen i deres Opel Corsa OPC der også slutter dagen som klassevindere og en flot 11. plads generelt.

Klassevindere

RS1 – Leif Axelsson / Peter Augistinsson I Volvo 940
RS2 – Andreas Kromann / Mathias Hansen I Opel Corsa OPC
RS3 – Jacob Madsen / Arly Larsen i Peugeot 208 Rally4
RS4 – Håkan Bercic / Felix Bercic i BMW 325 Coupe
RS5 – Simon Vallentin / Peter Egholm i Hyundai I20 N
RS6 – Michael Koldsø / Jes Nielsen i Cooper S Austin
RS7 – Rasmus Nielsen / Emil Nielsen i BMW Compact M3
RS9 – Bjarne Jensen / Majbrit Rasmussen i Ford Escort RS2000

Gå ikke glip af

Den 13. august afholdes der Juelsminde Sprint i Jylland som er et erstatningsløb for det aflyste Fårvang Rallyshow og på Vestsjælland afholdes der Gislinge løbet 2022 i klubrally.

Billeder fra løbet

Interesseret i at købe billeder uden logo? Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *