11. juli 2023

KOMO Jubilæumssprint bliver et tæt opgør mellem DM-kandidater

MD5 4057

Kalundborg og Omegns Motorklub fejrer 60 års jubilæum med et forrygende rallysprint

I 2017 stod Kenneth Madsen fra Ruds Vedby øverst på sejrsskamlen efter det vestsjællandske KOMO Rallysprint, året efter var det broderen Jacob Madsen, Ruds Vedby, som vandt. Efter to års pause på grund af corona-epidemien, blev der igen i 2022 kørt rallysprint i Gammelrand ved Kalundborg, og da tog Simon Vallentin fra Holbæk sejren. De tre kombattanter kæmper om at vinde den officielle DIF-turnering Dansk Super Rally 2023, men lørdag den 22. juli mødes de til et anderledes opgør i KOMO Jubilæumssprint i Gammelrand.

Den flerdobbelte DM-vinder og vinder af Dansk Super Rally 2022, Kenneth Madsen, kører i en Peugeot 208 T16 R5 for Team Glad Sport og er så at sige på hjemmebane. Det gælder også broderen Jacob Madsen, som vandt Dansk Super Rally i 2021, og ligeledes kører for Team Glad Sport, men i en Peugeot 208 Rally4.

Simon Vallentin kører derimod i en Hyundai i20 N Rally2, som til forskel fra sidste års vinderbil ikke er lejet, men som Vallentin Rallysport i samarbejde med en gruppe sponsorer har hentet hos Hyundai Motorsport i Alzenau, Tyskland, og nu deltager med i det officielle DM-opgør og p.t. fører i RC2-klassen og er på en samlet andenplads efter Jacob Madsen i Dansk Super Rally 2023.

Der er lagt op til tætte og hæsblæsende fartdueller mellem de tre topkørere og deres rivaler!

Trioen har flere starter og podieplaceringer bag sig i det legendariske KOMO rallysprint, der i år køres for 36. gang og samtidigt markerer den vestsjællandske motorklubs 60 års jubilæum. Og den får selskab af mange andre deltagere, som har meldt sig til start på den 1,4 kilometer lange og snoede sprintbane på grus og asfalt hos NCC Nyrand Grusgrav & Genbrug i Svebølle.
Det endelige antal startende kendes først efter udløbet af anmeldelsesfristen den 17. juli, men allerede nu står det klart, at det bliver et blandet og spektakulært felt af deltagere og biler fra hele landet,
Jubilæumssprintet er åbnet for biler i ni forskellige klassementer, og der køres tre omgange i hvert af dagens fire heat – ialt 16,8 kilometer sprint for fuld fart
Dertil kommer et femte og sidste heat med de hurtigste fra de fire foregående heat.

KOMO Jubilæumssprint forventes som i de foregående år at tiltrække et tusindtalligt publikum til både heftige rallybiler og driftende muskelbiler. Undervejs trækkes der lod om et antal pladser, der giver tilskuere chancen for at sidde ved siden af som gæstekører i nogle af bilerne.
Sprintløbet gennemføres i tidsrummet kl. 10:00-18:00 og startes af Kalundborg Kommunes borgmester, Martin Damm.

Fra Bregninge by kan publikum komme til sprintbanen og serviceområdet i grusgraven via Gammelrand 2, 4470 Svebølle.

KOMO jubilumssprint 2023 flyer Side 1 4 5
KOMO jubilumssprint 2023 flyer Side 2 3 5

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *