24. juli 2023

KOMO-Jubilæum med stort publikum til hektisk rallysprint

MD5 9327

Lokale kørere dominerede weekendens rallysprint i Gammelrand

Mellem 3.500 og 4.000 tilskuere stimlede i weekenden sammen i NCC-grusgraven i Gammelrand ved Kalundborg for at følge fartduellerne mellem 70 kørere, som havde meldt sig til start i det 36. KOMO-rallysprint, der markerede Kalundborg og Omegns Motorklubs 60 års jubilæum. Og sprintløbet blev præget af vestsjællandske kørere.
Dagens totalsejr blev en gentagelse af løbet i fjor, nemlig med Simon Vallentin fra Holbæk i Hyundai i20N Rally2 foran Kenneth Madsen fra Ruds Vedby i Peugeot 208 R5. På tredjepladsen fulgte Ib Kragh fra Juelsminde i endnu en Hyundai i20N Rally2. Det var sidstnævntes første start siden 2007, så for ham var en plads på sejrspodiet et fint comeback. Både Kenneth Madsen og Ib Kragh er flerdobbelte tidligere danske rallymestre, og gav Simon Vallentin kamp fra første til sidste heat.
Borgmester Martin Damm, Kalundborg, åbnede lørdagens fartfest og før det egentlige jubilæumssprint, fik han en tur med dagens senere vinder Simon Vallentin i dennes lynhurtige rallybil.
Jubilæumssprintet blev et både solbeskinnet, støvet og til tider regnfuldt opgør, som gav deltagerne udfordringer med at vælge de rette dæk til rallybilerne i takt med den 4,2 kilometer lange rundbanes skiftende tørre og våde underlag på grus og asfalt.
Omkring en halv snes deltagere måtte undervejs opgive at fuldføre efter tekniske nedbrud på grund af hårde landinger efter hop eller påkørsel af store sten. Uheldene medførte mindre forsinkelser, men arrangementet blev gennemført som planlagt – og med succes.
Det er 40 år siden, at KOMO første gang arrangerede rallysprint, og da var det på havnen i Kalundborg, men siden har det med enkelte undtagelser været en årligt tilbagevendende begivenhed med næsten uændret baneforløb i Gammelrand, som KOMO også har benyttet i forbindelse med danske mesterskaber i rally.
I rallysprintet var bilerne inddelt i ni klassementer, og med skiftende gæstekørere vandt Jacob Madsen fra Ruds Vedby i sin Peugeot 208 Rally4 i Klasse 3, og sluttede på fjerdepladsen i generalklassementet.
Flere andre vestsjællandske kørere var med fremme i feltet: Claus og Sabine Lanther fra Kalundborg i Peugeot 206 vandt i Klasse 4, mens Mike Olivius og Kim Jørgensen fra Eskebjerg i en lidt ældre Peugeot 205 GTI tog en tredjeplads i Klasse 2.
I Klasse 7 kørte Rasmus og Emil Nielsen fra Jyderup deres BMW Compact M3 i mål på en andenplads og i Klasse 8 sluttede Mogens og Fie Emma Gørtz i Audi 50 på en andenplads, mens Bjarne O. Jensen og Carsten Daugaard fra Stenlille i Ford Escort sluttede på en fjerdeplads i Klasse 9.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *