13. august 2023

Kenneth Madsen/Mette Felthaus tog sejren i au2parts Rally Jylland

Vinderne af au2parts Rally Jylland Mette Felthaus og Kenneth Madsen flankeret foto Jokum Tord Larsen

Det var Kenneth Madsen/Mette Felthaus, Ruds Vedby/Horsens, der endte som det vindende mandskab, da au2parts Rally Jylland fredag og lørdag blev kørt i og omkring dels Fårvang, dels Juelsminde. De forsvarende mestre i Dansk Super Rally havde deres første start på dansk grund i deres nye Citroën C3 Rally2, og de lagde sig i front efter den anden af de ti hastighedsprøver, der blev kørt fredag aften.

Esben Hegelund/Ole R. Frederiksen, Hadsten/Skibby, havde på papiret feltets hurtigste bil, men specielt på et par af de korte og kompakte hastighedsprøver i Fårvang-området satte parret tid til. Men lørdag fik makkerparret den tidligere VM-bil til at fungere perfekt, og de var absolut hurtigst af alle på syv af de otte hastighedsprøver i og omkring Juelsminde. Efter den sjette hastighedsprøve var det nu Esben Hegelund/Ole R. Frederiksen, som førte au2parts Rally Jylland, men stemplede imidlertid et minut for tidligt ind på servicepladsen, hvilket udløste 60 sekunders straf og rykkede dem ned på tredjepladsen. Efter løbet blev makkerparrets Hyundiai i20 Coupé WRC ikke kørt til det obligatoriske parc fermé, hvorfor løbsledelsen udelukkede mandskabet.

Kenneth Madsen/Mette Felthaus tog sejren efter at have sat hurtigste tid på fem af løbets hastighedsprøver, mens Simon Vallentin/Peter Egholm, Holbæk/Kirke Såby, tre gange var hurtigst. Dette hold tog andenpladsen sammenlagt 14 sekunder efter vinderne, mens lokalfavoritterne Ib Kragh/Karsten Isaksen, Juelsminde/Egtved, sluttede et lille minut efter vinderne i et løb, hvor de på en af de afsluttende hastighedsprøver i Juelsmindes gader fik rykket et baghjul skævt på deres rallybil efter mødet med en betonklods.

Med en fjerdeplads generelt og en sejr i Rally4-klassen for de internationalt opbyggede, tunede tohjulstrukne biler forsvarede Jacob Madsen/Line Nedergaard, Ruds Vedby/Fårvang, deres føring i kampen om årets Dansk Super Rally. Den store overraskelse ved au2parts Rally Jylland var Jacob Egholm/Sarah Haulrik, Kirke Hyllinge/Fredericia, som i deres Renault Clio Rally5 ikke blot tog sejren i Rally5-klassen, men også blev noteret for løbets generelle ottendeplads.

Finalen i kampen om Dansk Super Rally er Rally Stoholm, som finder sted i slutningen af september.

Af de 35 startende mandskaber kom hele 32 i mål. Af de tre hold, som ikke nået frem til mål, undgik et enkelt hold efter en rulletur, som kun medførte materielle skader.

Borgerne i Juelsminde oplevede for andet aar i traek rally fra foto Jokum Tord Larsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *