30. september 2023

Kenneth Madsen/Mette Felthaus gentog sejren i Rally Stoholm

De tre bedste mandskaber i Rally Stoholm foto Jokum Tord Larsen

Med en generel fjerdeplads tog Jacob Madsen/Line Nedergaard titlen i Dansk Super Rally

Våde og glatte efterårsveje. Kørsel i dagslys og mærke. Regn og tørvejr. Asfalt og grus. Det var på alle områder, at hele den danske rallyelite blev udfordret, da Rally Stoholm fredag og lørdag afsluttede sæsonen i Dansk Super Rally. For andet år i træk blev løbet vundet generelt af Kenneth Madsen/Mette Felthaus, Ruds Vedby/Horsens.

I deres nye Citroën C3 Rally2 lagde de sig i front for løbet allerede under den første af de fire hastighedsprøver, som fredag aften blev afviklet i og omkring Stoholm. Deres værste konkurrenter Simon Vallentin/Peter Egholm, Holbæk/Kirke Hyllinge, blev ramt af bl.a. en punktering med efterfølgende tidstab ved en tidskontrol, og derfor kunne Kenneth Madsen/Mette Felthaus gå til nattepause med et forspring på et halvt minut.

Lørdag fortsatte kampen, hvor det på flere af de enkelte hastighedsprøver blot var få sekunder, som skilte de hurtigste mandskaber. Selv om Simon Vallentin/Peter Egholm endte med at sætte bedste tid på ni af løbets 13 hastighedsprøver, lykkedes det dem kun at reducere afstanden til 17,6 sekunder til Kenneth Madsen/Mette Felthaus, som for andet år i træk vandt Rally Stoholm generelt.

Ib Kragh/Karsten Isaksen, Juelsminde/Egtved, sluttede på den generelle tredjeplads foran Jacob Madsen/Line Nedergaard, Ruds Vedby/Fårvang, og da sidstnævnte mandskab samtidig for femte gang i denne sæson vandt Rally4-klassen for de tunede tohjulstrukne rallybiler, kunne de efter løbet fejres som nye generelle mestre i Dansk Super Rally. Her kørte Kenneth Madsen/Mette Felthaus sig med generalsejren og bedste tid på den afsluttende powerstage sig ind på andenpladsen i Dansk Super Rally foran Simon Vallentin/Peter Egholm.

foto: Jokum Tord Larsen

Moerke og vaade grusveje var noget af det foto Jokum Tord Larsen

En reaktion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *