24. juli 2023

Ib Kragh: ”Rart at være tilbage.”

Med Bo Moelgaard som codriver blev Ib Kragh treer i Gammelrand

Efter 16 års fravær vendte Ib Kragh i weekenden tilbage til NCC Roads store grusgrav i Gammelrand øst for Kalundborg. Her fejrede Kalundborg og Omegns Motorklub sit 60-årsjubilæum med endnu en udgave af sit legendariske rallysprint.

”Det var rart at være tilbage,” fortæller Ib Kragh, som havde sin sidste start i løbet tilbage i 2007. ”Der var også mange tilskuere, som lagde vejen forbi teamet i ryttergården og sagde, at det var fedt, at vi kom og deltog med vores Hyundai.”

Rallykøreren fra Juelsminde sluttede sammen med Bo Mølgaard på en tredjeplads generelt og en tredjeplads i firhjulstrækkerklassen med sin Hyundai i20N Rally2 efter de fire ordinære heats.

”Jeg synes ikke, at det spillede helt for mig, men jeg kørte også med en margen, fordi jeg jo skal bruge bilen igen om tre uger til løbet i Juelsminde,” siger Ib Kragh. ”Vi endte med at være 0,7 sekund efter vinderen pr. km hastighedsprøve, og hvis jeg havde bidt tænderne sammen, kunne jeg være kommet tættere på Simon Vallentin og Kenneth Madsen, som sluttede foran mig.”

Ib Kragh var ikke helt tilfreds med udfaldet af de to første heat.

”Vilkårene var ikke helt ens. En regnbyge spillede os et puds i det første heat, og i det andet heat endte vi med at blive sendt afsted i mere støv end vores værste konkurrenter,” forklarer han. ”I heat 3 kørte det rigtigt godt for mig, og der var kun 2,5 sekunder mellem vi tre første, og det var endnu mindre i det fjerde heat.”

Lørdagen i Gammelrand blev afsluttet med et røverheat for løbets fem hurtigste kørere, og få minutter før starten skulle gå, ramte en større regnbyge området.

”Dem, som startede foran os, fik 20 sekunder mere tørvejrskørsel, så derfor blev vi firer,” siger Ib Kragh. ”Vi havde pakket regnvejrsdækkene dæk, men valgte at bruge to af dækkene fra det heat 4, vi lige havde kørt, og så køre med to bløde slicks. Men jeg skulle heller ikke smadre bilen, for jeg skal jo snart bruge den til DM4, Rally Jylland.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *