31. maj 2023

Ib Kragh: ”Megafedt løb med sjove prøver.”

Ib Kragh og Karsten Isaksen brugte asfalten og lidt mere paa vej mod tredjepladsen i Rally Vestjylland

I sin lange karriere har Ib Kragh deltaget i mange DM-rallyer. Det er blevet til flere hundrede løb, og rallykøreren fra Juelsminde kan derfor godt være svær at begejstre. Det var dog intet problem ved weekendens Rally Vestsjælland, som i området mellem Kalundborg og Sorø bød på otte forskellige hastighedsprøver, der alle skulle køres to gange.

”Det var et megafedt løb med sjove prøver,” siger rallyveteranen, som med Karsten Isaksen tog tredjepladsen i løbet. ”Det var også en ny måde at arrangere et rally på, hvor to klubber går sammen og deler det bedste fra deres lokalområder. Det var rigtig gode hastighedsprøver. Man plejer at sige, at Fyn er meget kuperet, når det kommer til rallyprøver, men det hoppede og dansede endnu mere på Vestsjælland.”

Rally Vestsjælland var anden afdeling af Dansk Super Rally. Premieren foregik i Tyskland ved Rallye Sulingen og Ib Kragh havde sin gamle makker Karsten Isaksen tilbage i co-driver-sædet.

”Siden premieren i Dansk Super Rally har jeg kun kørt min Hyundai Rally2-bil ind og ud af traileren, og det er flere år siden, at Karsten og jeg har kørt et DM-sæson sammen,” siger Ib Kragh. ”Vi har kørt enkelte løb sammen, men det har været i Jylland, hvor vi begge kendte til området. Her var vi begge på udebane. Vi skulle lige finde hinanden på prøve 1, som var en af de sværeste prøver i rallyet. Men derefter kørte det supergodt, for Karsten har bare styr på alt med tider og noter under sådan et løb.”

IK Motorsport havde valgt at begynde Rally Vestsjælland med den opsætning, man havde anvendt ved premieren i Dansk Super Rally, Rallye Sulingen.

”Til at starte med kunne jeg ikke få bid i asfalten, når vi bremsede, men det ændrede vi på ved første serviceprøve,” fortæller Ib Kragh. ”Servicefolkene gjorde det godt, og bilen kørte som et koreansk urværk.”

Ib Kragh og Karsten Isaksen sluttede Rally Vestsjælland som nummer 3 generelt efter en sejr på en af de 16 hastighedsprøver.

”Karstens og min præstation var supergod. Vi var et halvt sekund i snit pr. prøvekilometer efter Kenneth Madsen og Mette Felthaus, som vandt, og det er okay på Kenneths hjemmebane. Jeg fik mere tiltro til bilen gennem løbet, hvor vi fik kørt 150-160 km hastighedsprøver,” siger Ib Kragh. ”Det er lang tid siden, at vi har kørt så meget herhjemme. De to klubber må gerne lave sådan et løb igen.”

”Karstens og min eneste anke vedrører notekørslen, hvor vi havde mere fokus på at holde en lav hastighed og undgå alarmer fra RallySafe-udstyret end på at følge trafikken og få lavet gode noter. Det var en skønhedsfejl, som nemt kan rettes på et ellers godt og udfordrende rally, som bare bør gentages.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *