17. april 2024

Ib Kragh klar til sæsonstart på halv hjemmebane

Loerdag gaelder det foerste afdeling af Dansk Super Rally for Ib Kragh

Lørdag begynder sæsonen for alvor for Ib Kragh. Sammen med Jeannette Kvick stiller han op i Horsens Automobil- & Motor Klubs Rally Yding, der er første afdeling af Dansk Super Rally.

”Det er en halv hjemmebane, for jeg har da kørt i området tidligere gennem min rallykarriere” siger rallykøreren for Juelsminde.

”Der er to hastighedsprøver. De skal enten anvendes som en rundbane eller som en gennemgående hastighedsprøve. Den ene hastighedsprøve har vi tidligere anvendt til et rallysprint, mens det er nogle år siden, at den anden hastighedsprøve sidst er blevet brugt.”

Ib Kragh føler sig godt forberedt inden sæsonpremieren i Dansk Super Rally. Umiddelbart efter påske deltog han i en rallytest ved Lunderskov, hvor han for første gang i år sad bag rattet af sin Hyundai i20N Rally2, og i søndags vandt han sammen med sin servicemand Bo Mølgaard første afdeling af rallysprint-turneringen Yokohama-mesterskabet Vest, der fandt sted i Ringkøbing.

”Vi havde lige lidt udfordringer ved starten af det første heat, men det er jo også derfor, at jeg ville bruge løbet i Ringkøbing som en test. Starteren ville have mig til at holde anderledes, så jeg måtte bakke, og da jeg så skulle starte, havde jeg glemt at få bilen i første gear,” forklarer Ib Kragh og smiler: ”Ja, det var en lidt dum start…”

Rallysprintet i Ringkøbing fandt sted på en hastighedsprøve med mange vinkelsving, og af frygt for at bløde dæk ville blive ødelagt, blev der valgt hårde dæk. ”Men de var for hårde, og Hyundaien kurede over forhjulene, men trods den dårlige start kørte jeg lige op med toeren i heatet,” siger Ib Kragh, som i det andet heat oplevede, at en langsommere konkurrent blev sendt afsted, lige inden han selv havde afsluttet sin første flyvende omgang. ”Jeg havde svært ved at komme forbi ham. Da jeg troede, at han åbnede og gav plads før et sving, lukkede han. Det var tæt på, at vi ramte hinanden. Det kostede noget på både stopuret og arrigskabskontoen.”

Tredje og fjerde heat foregik uden problemer, og Ib Kragh og Bo Mølgaard endte dagen som generelle vindere med godt et halvt minuts forspring til nærmeste konkurrenter.

”Hyundaien kørte supergodt. Nu skal vi have klargjort dæk og gennemgået bilen, så vi er klar til Rally Yding på lørdag,” slutter Ib Kragh

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *