26. juni 2023

Ib Kragh: ”Jeg kan endnu!”

Ib Kragh blev udfordret ved Rally Jylland Foto Jokum Tord Larsen 1

Det var en glad Ib Kragh, som lørdag eftermiddag kom i mål sammen med makkeren Karsten Isaksen ved DM-ugen i Aalborg. Ikke blot kunne rallykøreren fra Juelsminde for andet år i træk vinde Danmarksmesterskabet i rallysprint. Han vandt også Rally Aalborg generelt, og det var hans første generalsejr i et løb tællende til Dansk Super Rally, siden han i efteråret 2018 vandt Rally Sønderjylland.

”Jeg kan endnu!” lyder det fra en glad Ib Kragh, der var i hård kamp mod specielt to rivaler – Simon Vallentin og Kenneth Madsen – der aldersmæssigt faktisk kunne være hans sønner.

”Jeg havde håbet på, at det kunne lade sig gøre. Ved sidste Dansk Super Rally på Sjælland følte jeg, at jeg havde fået mere fart i bilen, men dér vidste jeg også, at Simon og Kenneth var på hjemmebane. Nu kom vi til neutral grund, og vi fik klikket rigtigt på støddæmperne, og bilen kørte rigtig godt. Alt var godt i servicepauserne. Jeg kunne bare slappe af og sørge for at vedligeholde væskebalancen, mens der var fire mand, som kastede sig over bilen.”

Rally Jylland fandt sted dels på Flyvestation Aalborg, dels på Hvorup Kaserne.

”Asfalten på flyvestationen var hård ved vores dæk, for der var meget bid i asfalten,” forklarer Ib Kragh. ”Vi måtte bruge to sæt fordæk til de fire hastighedsprøver, som indgik i DM i rallysprint. Nye dæk har en hinde, som skal køres af, men fra servicepladsen til start på de to prøver var der kun 200 og 1.500 meter, så den hinde var ikke kørt af på transporten, og man skulle derfor være lidt forsigtig til at starte med. De to første heat i rallysprintet tog 2,5 mm af dækkene, og så måtte vi tage et nyt sæt fordæk i brug.”

Selve Rally Jylland bestod af 10 hastighedsprøver, som svingede fra 5,8 til 9,6 km i længde.

”Det var på mange måder et sprintløb, hvor du skal være på lige med det samme. Du kan ikke køre 20 km hastighedsprøve uden at lave fejl, men her er der kortere distance, og du skal bare yde maks. hele tiden,” siger Ib Kragh. ”Da jeg vandt på publikumsprøven, tog jeg halvanden til to sekunder fra de andre på den første omgang, mens de matchede min tid på den anden omgang. Jeg kan godt lide den type prøver, hvor man skal finde et godt flow og gode linjer.”

”Karsten og jeg var hurtigst på otte af de ti prøver, og ja, jeg kunne virkelig godt lide prøverne, og selve løbet var meget bedre arrangeret end sidste år. Løbet var godt besøgt med 4.500 tilskuere på flyvestationen, og alt fungerede 100 procent. Serviceteamet arbejdede, så det var en vild fornøjelse, og man mærkede virkelig et fællesskab og en kampånd. Når vi drejede ind på servicepladsen, blev sporingen tjekket, jeg kunne stige ud og få en kold flaske vand.”

Generel- og klassesejren i Rally Jylland betød sammen med en andenplads på den afsluttende powerstage, at Ib Kragh og Karsten Isaksen nu indtager den sammenlagt fjerdeplads i Dansk Super Rally, mens de indtager andenpladsen i DM i Rally2-klassen for de internationale firhjulstrukne biler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *