22. april 2024

God start for Rally Team Mejer i kampen om årets Danmarksmesterskab i short rally.

Kurt Mejer og Steen Boegelund er passerer her en af de mange smaa toppe paa en af hastighedsproeverne i DIS Rally Yding 2024

Da hjemmeklubben, Horsens Automobil & Motor Klub, lørdag den 20. april, var arrangør af DIS RALLY YDING, som var årets første afdeling om Danmarksmesterskaberne i både Dansk Super Rally og Dansk Super Rally Short, var det med Kurt Mejer, Horsens og Steen Bøgelund, Vejle på startlisten.

Kurt Mejer og Steen Bøgelund stillede til start i Dansk Super Rally Short, der køres som et selvstændigt mesterskab. Shortrally er en forkortet udgave af mesterskabsløbene, hvor der blot køres færre kilometer hastighedsprøver.

Normalt stiller Rally Team Mejer til start med to biler. Desværre er teamets anden kører, Heino Mejer i øjeblikket ude af racet på grund af en håndskade, som kræver noget genoptræning før den atter er stabil nok til at holde et rally rat. Heino Mejer forventes at være klar igen i 2. halvår af sæsonen.

DIS RALLY YDING blev et løb, hvor deltagerne var udfordret af meget skiftende vejr. Løbet startede i flot sol, men efterhånden som dagen skred frem, gik det over både kraftig regn og voldsomt hagl, som gjorde vejen spejlglatte. Det skiftende vejr var en stor udfordring for valget af de rigtige dæk. Kurt Mejer og Steen Bøgelund valgte at køre det meste af løbet på regn dæk, hvilket skulle vise sig at være et godt valg til den meget hurtige Volvo 242 Turbo.

På de afgørende hastighedsprøver kørte de gode tider, og kunne ved mål konstatere at de sluttede på en 2. plads i det generelle mesterskab, men kunne tage en 1. plads med hjem i klasse DM7, foran klubkammeraterne Toni Hansen og Chris Larsen i en flot restaureret ældre Peugeot 205 Rally på 2. pladsen.

Kurt Mejer er tilfreds med resultatet, specielt fordi bilen drillede lidt på den 4. hastighedsprøve, hvor den mistede effekt på grund af et afbrændt tændrør, og dermed kun kørte på 3 cylindre. Alt i alt var det et rigtigt godt og udfordrende rally, hvor de små veje omkring byerne Yding og Såby lagde asfalt til de ca. 50 deltagende biler fra hele landet.

/Rally Team Mejer

Et par fotografer og en official i DIS RALLY YDING passeres her af Kurt Mejer og Steen Boegelund i den hurtige Volvo 242 Turbo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *