24. juli 2023

Glad Sport underholdt gæster og publikum i Gammelrand

Kenneth Madsen og Mette Felthaus tog en andenplads i deres foto Jokum Tord Larsen

I en kulisse med flere tusinde tilskuere og 270 gæster sørgede Glad Sports mandskaber for underholdning, da Kalundborg og Omegns Motorklub afviklede jubilæumsrallysprint i grusgraven i Gammelrand.

Glad Sport var med til at spille en række af hovedrollerne, da Kalundborg og Omegns Motorklub fejrede sit 60-årsjubilæum med et jubilæumsrallysprint, der var henlagt til den legendariske Gammelrand-grusgrav ved Svebølle.

I deres sidste start i den trofaste Peugeot 208 Turbo 16 kørte Kenneth Madsen/Mette Felthaus (Ruds Vedby/Horsens) sig til en andenplads generelt og en andenplads i firhjulstrækkerklassen, mens Jacob Madsen (Ruds Vedby) med skiftende andenkørere vandt klassen for de tohjulstrukne biler op til 1.600 cm3 og blev firer generelt. I deres Opel Adam Cup-racer leverede Glad Sports to juniorkørere – Mikkel Glad/Frederik Glad (Jyderup/Frederiksberg) – konkurrencedygtige tider i deres Gammelrand-debut.

”Da jeg skulle køre røverheatet, var jeg lidt ærgerlig over, at Mette ikke var med, når nu det var allersidste start i 208’eren, for det er den bedste rallybil, vi to har haft sammen,” siger Kenneth Madsen. ”Det var mærkeligt at køre alene, men nu har vi afsluttet det kapitel, og selv om det ikke blev med en sejr, så sluttede vi af med manér.”

”Simon Vallentin var en værdig vinder. Vi gjorde det, vi kunne, så hatten af for ham. Han var en my hurtigere hele dagen.”

”Det kunne have været fedt at lukke og slukke med 208’eren med en sejr, men det synes jeg også, at vi gør, når kampen er så tæt, som den er,” siger Mette Felthaus. ”Den har gjort det godt, men den kan ikke vinde mere, efter at de andre har fået styr på deres nye biler. Nu kan vi godt pensionere den. Nu ser vi frem til at skulle lege med den nye Citroën C3, som vi præsenterede for fans og publikum.”

Mens Mette Felthaus sad ved siden af Kenneth Madsen i de fire ordinære heats, valgte Line Nedergaard at være i civil og hygge om de godt 270 inviterede gæster, som havde fundet vej til Glad Sports setup i ryttergåden i bunden af grusgraven. ”Det var en god dag uden rallykørsel, hvor man er tæt på vores gæster og kommer i god dialog med dem,” siger hun.

”Vi har haft omkring 270 gæster, og alle har hygget sig, selv om der kom et par byger,” siger Jacob Madsen. ”Jeg havde fem forskellige andenkørere igennem dagen – først fire sponsorer, og så Jacob Glad i røverheatet. Det gav ham en anden forståelse for specielt den legendariske olievej, som til sidst var meget lumsk.”

I klassen for de tunede tohjulstrækkere op til 1.600 cm3 sluttede Jacob Madsen mindre end tre sekunder sammenlagt foran svenskeren Simon Andersson efter de indledende fire heat.

”Det var en rigtig god kamp med Simon Andersson, og det er den hårdeste kamp, jeg har haft i min klasse i år. Det havde jeg også forventet. Simon Andersson deltager i VM-løb, og så ligger det også lidt i generne at gøre det godt her i Gammelrand, for hans far Mats Andersson har tidligere vundet hernede i grusgraven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *