11. juni 2023

Glad Sport sejrede i de tyske vinmarker langs Mosel

Jacob Madsen og Line Nedergaard endte med at slaa deres foto Autengruber 1

Jacob Madsen og Line Nedergaard slog 18 tyske konkurrenter, da de vandt Rally4-klassen i det tyske mesterskabsløb, Rallye ADAC Mittelrhein.

Weekendens Rallye ADAC Mittelrhein var for Jacob Madsen (Ruds Vedby) gensyn med et gammelt rallyterritorium, mens det for Line Nedergaard (Fårvang) blev en helt ny udfordring. Men for dem begge blev det en rigtig god oplevelse, da de sluttede tredje afdeling af det tyske rallymesterskab på en generel 11. plads med en klar sejr i Rallye4-klassen for tohjulstrukne rallybiler, hvor de vandt med et minut og 14 sekunder.

”Jeg synes, at vi fik god modstand,” fortæller Jacob Madsen. ”Efter fredagens fire hastighedsprøver førte vi med 11 sekunder, men vi fik virkelig slået et hul lørdag formiddag, hvor vi første gang skulle køre hastighedsprøverne i vinmarkerne. Det virkede som om, at vores tyske konkurrenter først gav den fuld gas ved den anden gennemkørsel.”

Makkerparret fra Glad Sport var hurtigste Rally4-mandskab på ni af de ti hastighedsprøver, som indgik i Rallye ADAC Mittelrhein. ”På den niende hastighedsprøve skulle vi bremse efter en top, og der tabte jeg bagenden på 208’eren,” forklarer Jacob Madsen. ”Vi endte med at kure sidelæns med snuden pegende mod venstre, men vi skulle dreje til højre, så jeg var nødt til at bruge bakgearet. Det kostede os nok ti sekunder.”

Mens Jacob Madsen tre gange tidligere har kørt rallyer i området langs Mosel, var det første gang for Line Nedergaard.

”Det var udfordrende at køre i vinmarkerne med de mange hårnåle og veje, som går op og ned,” siger hun. ”På en af de første hastighedsprøver skulle jeg lige finde rytmen og farten i mine noter. Fordi det går op og ned, skal man vurdere meterafstandene anderledes, alt efter, om du skal accelerere eller bremse.

”Jeg har ikke prøvet noget tilsvarende, men det er ved at deltage i sådanne løb, at man kan udvikle sig om andenkører. Det har været en fornøjelse for mig med Jacob som læremester. Han er dygtig til at omstille sig, og så var han megaklar fra start.”

”Jeg er virkelig glad for, at det er gået så godt,” siger Jacob Madsen. ”Jeg har tre gange før kørt på dele af hastighedsprøverne. Men det var seks år siden, hvor jeg kørte i en cup-racer. Dengang drømte jeg om at vende tilbage i en hurtigere bil, og det har været værd at vente på.”

Ud over at give sportslige oplevelser gav Rallye Mittelrhein ogsaa foto Autengruber 2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *