19. juli 2023

Glad Sport med fire rallybiler på hjemmebane

Kenneth Madsen og Mette Felthaus har deres sidste start foto Jokum Tord Larsen

Lørdag fejrer Kalundborg og Omegns Motorklub sit 60-årsjubilæum med det traditionsrige rallysprint i NCC Roads’ store grusgrav ved Gammelrand. Her bliver Glad Sport også at finde på servicepladsen – endda med hele fire rallybiler.

Selv om der er pause i kampen om pointene til Dansk Super Rally, er Glad Sport også i aktion i sommerferieperioden, hvor man deltager i det traditionsrige KOMO Jubilæumssprint i NCC Roads’ grusgrav ved Gammelrand.

”Det bliver vores andet hjemmebaneløb i år, efter at vi i maj kørte Rally Vestsjælland med base i Kalundborg og Sorø,” siger Jacob Madsen (Ruds Vedby). Normalt er det Line Nedergaard (Fårvang), som sidder ved siden af ham i den hurtige Peugeot 208 Rally4, når det går løs på hastighedsprøverne, men denne gang bliver opgaven givet til en række sponsorer. ”Selv om det ville være mere optimalt at køre med den samme codriver hele dagen, kan jeg heldigvis godt huske hastighedsprøven, så jeg går stadig efter at vinde klassen.”

”Jeg synes, at det er fint, at vi kan give en række af vores sponsorer noget tilbage. At de får muligheden for at sidde ved siden af Jacob, prøve sporten indefra og få en oplevelse,” siger Line Nedergaard. ”Jeg har før kørt i Gammelrand, og nu kan jeg i stedet opleve stemningen udefra.”

Kenneth Madsen/Mette Felthaus (Ruds Vedby/Horsens) er atter til start i den Peugeot 208 T16 R5, som de sidste år sikrede sig Danmarksmesterskabet i Dansk Super Rally.

”Men KOMO Jubilæumssprintet bliver vores sidste start med bilen,” siger Kenneth Madsen. ”I fredags modtog vi endelig vores nye Citroën C3 Rally2. Inden vi for alvor kan bruge den i rallysammenhæng, skal vi have gennemgået og klargjort bilen, men vi er i gang med at dekorere den og tager den med til Gammelrand, så publikum kan se vores nye rallybil. Men løbet kører Mette og jeg i vores Peugeot.”

”Jeg håber, at Kenneth og jeg kan levere et godt show, og at vi forhåbentlig står øverst på sejrsskamlen, når lørdagen er omme,” siger Mette Felthaus. ”Metrologerne taler om regnvejr, og det vil være synd for både arrangørerne og tilskuerne, for Gammelrand gør sig altså bedst i tørvejr. Men Kenneth og jeg skal ikke klage over det rent sportsligt, hvis det bliver regn, for dér klarer vi os godt…”

Der er lagt op til en meget tæt konkurrence om den generelle sejr ved KOMO Jubilæumssprint. Hyundai-køreren Ib Kragh kommer med en dugfrisk sejr fra den seneste DM-afdeling i bagagen, mens Simon Vallentin i en tilsvarende model satser på at kunne gentage sin 2022-sejr.

”Jeg håber, at vi får en problemfri dag og kan slutte i toppen med en god afslutning på det kapitel, ligesom vi også skal give vores godt 180 gæster en god oplevelse,” siger Kenneth Madsen.

Glad Sports fjerde rallybil ved KOMO Jubilæumssprint er den Opel Adam, som teamets to juniorkørere – Mikkel Glad/Frederik Glad (Jyderup/Frederiksberg) – deltager med.

Det er NCC Roads grusgrav i Gammelrand foto Jokum Tord Larsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *