11. august 2023

Glad Sport fik god funktionstest før DM-premiere

Weekendens Holsten Rallye var en god funktionstest foto Sascha Dorrenbacher

Når kampen om Dansk Super Rally i weekenden genoptages ved au2parts Rally Jylland i dels Fårvang og dels Juelsminde, deltager Glad Sport for første gang med sin nye Citroën C2 Rally2.

Det er med en ny rallybil, Glad Sport genoptager kampen om Dansk Super Rally efter sommerpausen, når man i weekenden deltager i au2parts Rally Jylland, som foregår over to dage dels omkring Fårvang, dels omkring Juelsminde. Kenneth Madsen/Mette Felthaus (Ruds Vedby/Horsens) skal have deres første start på dansk grund i teamets nye Citroën C2 Rally3, som de i weekenden deltog med i det nordtyske ADAC Holsten Rallye.

”Det er en rigtig god rallybil,” fortæller Mette Felthaus om weekendens oplevelser. ”Den er meget lydløs indeni sammenlignet med, hvad vi ellers har været oplevet, og ja, vi kunne godt have kørt transportetaperne uden at bruge hørebøffer, sådan som vi normalt gør.”

”Bilen er i den grad en opgradering – også for mig i co-driver-sædet. Bilen har det sæde, hvor jeg har siddet bedst igennem min rallykarriere. Men det er lidt mærkeligt, at jeg sidder så højt i C3’eren – jeg har nærmest panoramaudsigt. Det havde jeg ikke i 208’eren.”

Den største forskel mellem den gamle Peugeot 208 Turbo 16 og den nye Citroën C3 Rally2 oplevede Kenneth Madsen dog.

”Der er rigtig stor forskel på de to bilers køreegenskaber, og hvordan de trækker på hjulene,” siger han. ”Samtidig er der en hel masse andre detaljer, jeg skal lære at kende ved bilen, og derfor var det godt, at vi stillede op i Tyskland og brugte løbet som en test til efterårssæsonen.”

”Vi havde nogle udfordringer med bremserne, men det er ikke noget, jeg regner med, at vi får problemer med fremover. Vi brugte de bremseklodser, som C3’eren var leveret med, men de passer bare ikke til mig og min kørestil. Så når vi kører Rally Jylland, bliver det med den samme type bremseklodser, som vi anvendte på 208’eren. Udover at skifte bremseklodserne skal vi bruge de næste dage på at kikke bilen efter, og så er vi klar.”

”Holsten Rallye var en god test for os,” slår Mette Felthaus fast. ”Vi fik mere og mere fart på som dagen skred frem. Vi blev toere og endte med at sætte hurtigste tid på sidste hastighedsprøve, og nu bliver det spændende at se, hvordan vi ligger i forhold til Simon Vallentin og Ib Kragh i det næste løb. Her er Ib jo på hjemmebane.”

Glad Sport er faktisk også på hjemmebane. I hvert fald Line Nedergaard (Fårvang), som sammen med Jacob Madsen (Ruds Vedby) skal forsvare sin føring i Dansk Super Rally.

”Vi starter i Fårvang, og det er jo min hjemmebane,” fortæller hun. ”Min bedstefar var i sin tid med til at starte det Fåremarked, som det gamle rallyshow har været en del af. Det løb har jeg kørt en del gange. Nu kører vi igen i byen.”

”Det bliver anderledes end tidligere, men jeg synes, at det er fedt, at man har sat noget op, hvor man kører om aftenen i Fårvang, og så fortsætter dagen efter omkring Juelsminde. Sidste år var jeg tilskuer i Juelsminde, og stemningen var bare fed, når rallybilerne skulle bremse sent, og der var huse langs prøven. Jeg tænker, at det bliver lidt som det gamle Fårvang.”

au2parts Rally Jylland køres fredag aften omkring Fårvang og lørdag eftermiddag omkring Juelsminde.

”For mig som co-driver kræver det mere koordination og lidt mere kontorarbejde, men der bliver også mere at gøre for de andre i teamet, når vi skal køre to steder,” siger Line Nedergaard.

”Vi går efter en klassesejr,” slår Jacob Madsen fast. ”Men jeg ved også, at Oliver Saust vil gå efter at slå os.”

”Heldigvis deltog jeg i KOMO’s Jubilæumssprint i slutningen af juli. Hvis man skal vælge et rallysprint som optakt til anden halvdel af sæson, så er det rallysprint bare det bedste. Dels blev jeg udfordret på dagen af svenske Simon Andersson, dels er det den rallysprintprøve, som den mest krævende.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *