13. november 2023

Endnu et Danmarksmesterskab og en sølvmedalje til Rally Team Mejer i 2023.

1. Heino Mejer og Bo Moelgaard taklede udfordringerne paa de fedtede og vaade veje ved Skjern perfekt saa Danmarksmesterskabet kom i hus

Heino Mejer, Horsens og Bo Mølgaard, Barrit kan for anden gang i år kalde sig Danmarksmestre. I oktober måned tog de titlen i hillclimb, og lørdag, den 11. november satte de trumf på, da finalen i Dansk Super Rally Short, Rally Naturens Rige, blev kørt ved Skjern i Vestjylland. Her trak de det længste strå i klasse DM9 for historiske biler, og kunne endnu engang smykke sig med guldmedaljer om halsen. Sølvmedaljerne i klassen gik til Kurt Mejer, Horsens og Steen Kjær Larsen, Horsens.

Finaleløbet var ikke uden problemer, selvom det ikke ses på slutresultaterne i klassen. Under hele løbet drillede gearkassen i Heino Mejers hurtige Volvo 242 Turbo, så det blev vanskeligere og vanskeligere at skifte gear, og udnytte kræfterne effektivt. Ved hjemkomsten efter løbet, kunne Heino Mejer konstatere, at gearkassen står til en grundig renovering hen over vinteren. Desuden var det årets første rally for Heino Mejer og Bo Mølgaard, og første gang de seneste seks år, at de sammen skulle køre hastighedsprøver i mørke, så slutresultatet er godkendt af hele teamet.

Allerede på den første hastighedsprøve fik Kurt Mejer og Steen Kjær Larsen en skade på den ellers velkørende Volvo 242 Turbo. Da bilen lettede lige højt nok over en top på vejen, og landede i en lidt for hård landing revnede udstødningsmanifolden, hvilket bevirker at turboen ikke fungerer som den skal. Under resten af løbet kæmpede det erfarne servicemandskab bravt for at holde bilen kørende, så Kurt Mejer og Steen Kjær Larsen kunne gennemføre tre sidste hastighedsprøver. Servicemandskabet indsats bar frugt, hvilket resulterede i sølvmedaljer i Danmarksmesterskabet, til at supplere de bronzemedaljer, som Kurt Mejer tidligere i år har vundet i Danmarksmesterskabet i hillclimb.

Ringkøbing og Omegns Motor Klub havde, med Hans Erik Madsen i spidsen, fundet et område med en meget udfordrende hastighedsprøve som blev kørt i alt fire gange – to gange den ene vej, hvorefter start og mål blev flyttet, så den kunne køres to gange i modsat retning. Rally Naturens Rige var dermed atter den succes, som er et finaleløb værdigt.

Efter løbet var der gallamiddag for alle deltagere, med uddeling af pokaler for resultaterne i løbet, samt de meget attraktive guld, sølv og bronzemedaljer for Danmarksmesterskabet i de forskellige klasser.

Rally Team Mejer sætter nu bilerne på værkstedet, så de kan blive adskilt, renoveret og optimeret til den nye sæson starter i april måned 2024. Planerne for 2024 kendes endnu ikke præcist, men teamets biler skal nok blive klar, så de kan blive rørt, når tulipanerne blomstrer til foråret.
/Rally Team Mejer

Foto: rallypics.dk-Viggo Johansen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *