21. september 2023

Dansk Super Rally afgøres omkring Stoholm

Hen over sommeren er der piplet blomster frem i flere vejkanter som en gave fra Rally Stoholm

Rally Stoholm udgør finalen i Dansk Super Rally i slutningen af september

Alt er på spil i Dansk Super Rally, når den store finale finder sted den 29.-30. september ved Rally Stoholm. Over to dage skal den danske rallyelite kæmpe om de sekunder, som afgør, hvem der lørdag aften i Stoholm Kultur- og Fritidscenter skal have hængt guldmedaljerne om halsen.

”Ligesom sidste år har vi sammensat et rally, som ikke kun bliver udfordrende for deltagerne, men også seværdigt for tilskuerne,” fortæller Jeannette Kvick fra organisationsgruppen bag Rally Stoholm. ”Der bliver masser af gode muligheder for at opleve godt og tæt rally i og omkring Stoholm.”

Udfordringerne begynder fredag aften, hvor rallyfeltet skal køre i mørke. Klokken 18.00 sendes de første deltagere afsted fra Stoholm Kultur- og Fritidscenter. Rallyaftenen starter med den traditionelle hastighedsprøve i selve Stoholm, hvor der køres på Oxfordvej, Stadionvej, Søndergade, Højlundsvej, Vesterled, Bakkevej og Industrivej. Derefter skal rallyfeltet køre en hastighedsprøve på vejene ved Skive Flyveplads, og når de har gennemført de to hastighedsprøver to gange, ankommer de fra 21-tiden til nattepausen ved Stoholm Kultur- og Fritidscenter.

Lørdag formiddag er det syd for Daugbjerg og Mønsted, der køres hastighedsprøver, mens eftermiddagens del af Rally Stoholm er henlagt til områderne øst og vest for Kjeldbjerg, inden løbets vindere kan køres ved 16.30-tiden ved Stoholm Kultur- og Fritidscenter.

Igennem den seneste måneds tid har man i vejkanterne i lokalområdet kunnet se et blomsterhav spire og vokse op.

”Sidste år gav vi noget tilbage til lokalsamfundet, da vi på fællespladsen i Tastum plantede æbletræer, og i år vil vi være et endnu grønnere rally,” fortæller Jeannette Kvick. ”Fire steder – langs Bakkevej, Øster Børstingvej, Søgårdsvej og Dybdahlsvej – såede vi i sommer sammen med Borgerforeningen i Daugbjerg blomsterfrø, og dem har borgerne i den seneste tid kunne plukke og sætte i en vase derhjemme.”

Rally Stoholms miljøindsats stopper dog ikke her.

”Vi har indgået en aftale med 5.B. på Stoholm Skole om, at klassens elever og deres forældre indsamler returemballage på de vigtigste publikumssteder, og hele panten går til klassekassen. På servicepladsen ved Stoholm Kultur- og Fritidscenter skal rallyholdene i år også kildesortere sit affald,” slutter Jeannette Kvick.

Nærmere informationer om årets Rally Stoholm kan findes på www.rallystoholm.dk, mens man i dagene op til løbet kan købe et løbsprogram med detaljerede oversigtskort hos Stoholm Au2service og Stoholm Kultur- og Fritidscenter.

Fredag bliver rallykoererne udfordret og rallypublikum underholdt naar der skal koeres staerkt i moerket foto Kim Jepsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *