12. februar 2024

Dansk Automobil Sports Union sender et kvindehold til off-road ørken rally i Saudi Arabien.

3

Tilbage i efteråret 2023 dukkede der en invitation fra Saudi Arabien op i indbakken hos Dansk Automobil Sports Union. Invitationen gav mulighed for, omkostningsfrit, at sende et kvindehold på eventyr i den Saudi Arabiske Ørken, når det tredje regularity off-road ørkenrally, Rally Jameel, afvikles fra den 4. til den 8. marts 2024.

Invitationen blev videresendt til Dansk Automobil Sports Unions vejsportsudvalg, hvorunder regularity rally hører. Vejsportsudvalget er bl.a. ansvarligt for at afvikle det danske mesterskab i regularity rally, SONAX DASU Classic. I udvalget var der stor enighed om, at man måtte finde et hold at sende til Saudi Arabien.

For at finde de danske deltagere, blev diverse sociale medier aktiveret med muligheden for at vise sin begrundede interesse for at blive de heldige. Der var stor interesse for at deltage fra både erfarne kørere til mange med eventyrblod i årerne.

Dansk Automobil Sports Unions vejsportsudvalg har valgt at sende et kvindehold bestående af Jeannette Kvick, Holstebro og Charlotte Lebeck Østergaard, Ans, som begge er erfarne codrivere fra både internationalt og nationalt rally. Det er første gang, at der er danske deltagere i det Saudi Arabiske løb, som i øvrigt slutter på kvindernes internationale kampdag, hvor der afholdes gallafest for alle deltagere.

Rally Jameel er et regularity rally, hvor det ikke handler om høj hastighed, men om præcision. Ved hjælp at avanceret navigationsudstyr og en digital road book, skal man ramme indlagte kontrolpunkter i den smukke Saudi Arabiske ørken på rette tidspunkt. De deltagende hold fra hele verden får stillet alt udstyr, inkl. en 4-hjuls trukket bil til rådighed til at finde de skjulte indlagte waypoints. Vinderen af løbet er det hold der samler flest point over det 3 dage lange løb. Ruten kan variere fra 300 km til 500 km om dagen.

Jameel Rally blev kørt første gang i 2022 med deltagelse af 34 hold fra hele verden. 2. udgave af løbet i 2023 havde 82 deltagere, og blev vundet at et svensk hold i en Toyota RAV4, bestående af kører Annie Seel og co-driver Mikaela Åhlin-Kottulinsky, som er yngste aktive generation af en kendt svensk rallyfamilie.

I 2024-udgaven af Jameel Rally er det tilmeldt 52 teams fra 36 lande. Fra Skandinavien deltager det danske team, samt et team fra hvert af landene, Sverige, Norge og Finland. Den endelige startliste offentliggøres den 26. februar.

Løbet kan følges på den officielle hjemmeside: https://rallyjameel.com/

1 1
2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *