25. juni 2024

Casper Venning konsoliderede andenpladsen

85M4886

Venning Motorsport fortsat i Top-3 halvvejs i DSR-turneringen

Efter to runder ud af seks tællende til Dansk Super Rally 2024 havde Casper Venning sammen med Kristian Birk, begge fra Herlufmagle, i Renault Clio R3T placeret sig på en andenplads i den samlede pointstilling i DSR-turneringen. Og i den tredje runde – Mascot Rally i Herning – konsoliderede de med en generel femteplads deres position i den samlede stilling med 159 point efter Kenneth Madsen og Mette Felthaus, Ruds Vedby/Horsens, i Citroën C3 Rally2 med 179 point og foran Kim Boisen og Emilie M. Boisen, Broager, i BMW M3 med 151 point.
Det er en bemærkelsesværdig placering mellem en 4-hjulstrukket muskelbil og en kraftfuld historisk bil med baghjulstræk og i begge tilfælde med særdeles rutinerede og kompetente kørere med flere mesterskaber på deres CV.
Casper Venning er en af de unge løver i dansk rally, der også tæller kørere som Lasse Karlshøj, Lille Skensved, Jacob Egholm, Skibby, , Oliver Sørensen, Kolding og Michael Broberg, Låsby, men foreløbig har han lagt afstand til de øvrige og satser på at følge Madsen og Felthaus til dørs i de resterende tre runder af DSR-opgøret.

VEKSLENDE UNDERLAG
OG USTADIGT VEJR

Det midtjyske rally omfattede 10 hastighedsprøver på vekslende underlag – asfalt og grus.
– Det var meget hurtige prøver, hvortil kom skiftende vejrforhold, som gjorde det til en udfordring at bedømme om føret ville blive vådt eller tørt  og vælge den rette dækstrategi, fastslog Casper Venning efter at være kørt i mål på samlet femteplads.
– Vi satte regndæk på bilen til de to første prøver, men kørte resten med tørvejrsdæk på forhjulene og regnvejrsdæk på baghjulene, og det gik ganske fint, mens vi havde en god nærkamp med Lasse Karlshøj i Peugeot 208 Rally4, og det lykkedes at holde både ham og Jens Chr. Pilgaard, Holstebro, i Ford Fiesta R2T på afstand hele vejen til mål.
– Bilen kørte fint, men vi kan ikke hamle op med de 4-hjulstrukne biler på grus, hvor de har bedre vejgreb, hvor vi må nøjes med træk på kun to hjul, men alt i alt er vi godt tilfredse med klassesejren, femtepladsen generelt og gode point til at sikre os en fortsat andenplads i den samlede stilling i DSR-opgøret.
I RC4-klassen fører Venning og Birk med 99 point foran Karlshøj og Jens Chr. Pilgaard, begge med 52 point.

TOG KLASSESEJR 
I DM RALLYSPRINT

Sideløbende med Mascot Rally blev der i forbindelse med DM-ugen i Herning også kørt om det danske mesterskab i rallysprint, og der tog Casper Venning og Kristian Birk sig af en førsteplads i RC4-klassen foran Lasse Karlshøj og Jens Chr. Pilgaard. De var tillige generelt syvende hurtigst blandt deltagerne i sprintkonkurrencen. 
Næste gang de to klassevindere skal i aktion, bliver i DSR-turneringens fjerde runde, Rally Jylland, som køres i Juelsminde den 17. august.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *