27. maj 2024

Benhård fartduel i Sønderjylland

DSC 9806

DM-vindere fra 2022 vandt foran ærkerival, som fremover søger mod udlandet

Det blev præcis den gyser, som mange havde ventet, da to af landets hurtigste rallyhold ved Aabenraa mødtes i Au2parts Rally Sønderjylland. Efter 255 km og otte udfordrende hastighedsprøver vandt Kenneth Madsen og Mette Felthaus, Ruds Vedby/Horsens, for anden gang i år, da de kørte deres Citroën C3 Rally2 i mål med et forspring på blot 9,7 sekunder foran udfordrerne Simon Vallentin og Karsten Isaksen, Holbæk/Egtved i en Hyundai i20  Rally2.

De to mandskaber var i deres intense fartduel lysår foran alle andre i løbet, også den på papiret overlegne Esben Hegelund, Hadsten, der sammen med Erik Christensen, Egtved, deltog i en Hyundai i20 WRC udviklet til verdensmesterskabet i rally.

Inden løbet havde Simon Vallentin bekendtgjort, at han fremover vil køre i udlandet, og dermed ligger vejen åben for Kenneth Madsen og Mette Felthaus til at genvinde deres mesterskab fra 2022.

SØNDERJYLLANDS HELT VAR MED I TOPPEN
Løbets hurtigste tohjulstrukne bil blev for anden gang i træk kørt af Casper Venning og Kristian Birk Hansen, Herlufmagle. Med deres Renault Clio R3T er de tydeligvis på vej mod toppen i dansk rallysport. I mål var de femtehurtigst af alle og næsten to minutter foran næstbedste hold i en 2-hjulstrukket bil.

Aabenraas borgmester Jan Riber Jakobsen er en stor fan af rally, og han sendte personlig de første 30 deltagere ud på ruten lørdag formiddag, herunder de sønderjyske lokalmatadorer Kim Boisen og datteren Emilie. Med sin kørsel demonstrerede Kim Boisen på ny, hvorfor han har nærmest heltestatus i Sønderjylland. I sin 37 år gamle, ægte historiske BMW M3, en på papiret underlegen bil blandt de moderne racere, sluttede han og Emilie sig efter flot kørsel på løbets sjetteplads ud af alle.

Tyske og svenske rallykørere havde også fundet vej til Au2parts Rally Sønderjylland. Bedste tyske mandskab blev Martin Schütte og Kerstin David i en Mitsubishi Lancer EVO 7 RS på en 8. plads, mens svenskerne Adam Grahn og Marcus Sundh kørte deres Ford Fiesta Rally4 ind på en 9. plads i det samlede felt.

Au2parts Rally Sønderjylland tæller som anden afdeling af det danske DIF-mesterskab i rally, Dansk Super Rally.
– Vi havde en helt problemfri dag, så nu skal vi bare have ryddet op efter deltagerne og de mange tilskuere, så vi kan komme tilbage til de lodsejere, der gjorde rallyet muligt, konstaterede løbsleder Allan Dumstrei tilfreds ved målet hos EUC Syd, Aabenraa, som var centrum for rallyet.

Den tredje af de seks tællende runder i Dansk Super Rally køres den 22. juni i forbindelse med DM-ugen i Herning.

Foto Morten Dam

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *