19. juni 2023

Aarhus Automobil Sport atter klar med torsdagsrally

Torsdag den 22. juni haever Aarhus Automobil Sport flaget og afvikler torsdagsrally ved Haderup

Efter at Aarhus Automobil Sport sidste sommer gik i gang med at afvikle torsdagsrally, er klubben nu klar igen. Men det bliver et sted, hvor klubben ikke tidligere har afviklet rallyarrangementer.

”Sidste år havde vi mulighed for at anvende den gamle genbrugsplan i Hammel, da den i en periode stod tom, men det gør den ikke længere, så vi har været på jagt efter et andet sted at afvikle torsdagsrally i år,” fortæller Lasse Svendsen fra Aarhus Automobil Sports rallyudvalg.

”Vi har fået tilladelse til at anvende industriområdet ved Højvangsvej i Hadbjerg, som er meget nemt at finde, for det ligger lige ud til landevej 180 mellem Randers og Aarhus.”

Torsdagsrally handler om, at to personer i bilen gennemkører en hastighedsprøve hurtigst muligt. Ind imellem forskellige kegler, og vel at mærke uden at vælte nogen af dem. For det giver strafpoint.

”TorsdagsRally er organiseret lovligt motorsport, og det er lige til at gå til. Du behøver intet forudgående kendskab til sporten og heller ikke at være medlem af en DASU-klub eller have licens. Torsdagsrally er en simpel udgave af klubrally, og fra Aarhus Automobil Sport giver vi dig den nødvendige viden til efterfølgende at kunne deltage i et klubrally, hvis du har lyst,” fortsætter Lasse Svendsen. ”Det handler kort og godt om at prøve sine evner af bag rattet af sin bil. Og så få en god aften.”

Som sagt er Torsdagsrally lige til at gå til. Men nogle få krav skal være opfyldt, inden man starter:

  • Bilen skal være lovlig, indregistreret, og dens registreringsattest skal fremvises.
  • Køreren skal kunne fremvise sit kørekort. Dette er ikke nødvendigt for navigatøren, som sidder ved siden af og læser ruten op.
  • Både kører og navigatør skal være iført styrthjelme. Har man ikke dem med, kan man låne på dagen.

Prisen for at deltage er 200 kr. pr. hold.

Nærmere informationer: Lasse Svendsen, 40 87 87 28

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *